Voorpagina

Het begin

Stemacteur

Stemacteur, voice-over

Cabaretier

Mooie tijden

Kijk en luister:


RTV Boslucht

Schrijf in voor de nieuwsbrief!

Buienradar.nl

De Razende Bol

« Aan de tafel van Pauw… | Home | Schommelen en fietsen… »

Geheugen

Vrijdag 16 Maart 2012 at 3:34 pm.

Of ik op deze plaats al eerder melding maakte van mijn slechter wordende geheugen kan ik me niet herinneren. Wel weet ik nog dat ik vroeger nooit iets vergat. Niet alleen beschikte ik over een arendsblik, waaraan geen detail ontsnapte, ik onthield ook nog eens alles wat ik zag, las of hoorde. Dat is al vele jaren niet meer het geval. Toen ik meedeed aan Cameretten (2003) moest ik van mijn begeleider alles uit het hoofd doen en mocht ik geen map meer op de piano hebben. Dat heb ik twee keer geprobeerd en beide keren raakte ik verstrikt in mijn eigen liedjes. Sindsdien staat de map op de vleugel, hetgeen voor iedereen prettiger is, want aan gestuntel heeft niemand iets.

Gisteren deed ik mee aan een opname voor Humor TV en ik had anderhalve minuut tekst, verdeeld over vijf blokjes. Een beetje acteur leert dat in vijf minuten uit zijn hoofd. Ik heb het voorgelezen, half spiekend uit het hoofd opgezegd, en op CD gezet, zodat ik het in de auto naar Amsterdam 100 keer kon beluisteren en inprenten. Toch was ik erg blij dat de productie een laptop had voorzien van een autocue programma, anders hadden de opnames zeker twee keer zo lang geduurd.

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Dit is om te voorkomen dat spamrobots het al te gemakkelijk hebben.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
 

Over

Dit weblog wordt aangedreven door PivotX en gehost door Pivothosting.

Links

Tagwolk

Categorieën

Archieven

Laatste Reacties

elisa (Winterslaap): Zag pas gisteravond in de NRC dat Menno er niet meer is. Omdat ik zelden meer twitter was mij ontgaan…
Hannie (Winterslaap): Dank voor jullie medeleven. Ik mis hem zeer, maar het mooi om nog geluidsmateriaal te krijgen.
els (Winterslaap): Een unieke man is er niet meer. Ik schrok er erg van en wens zijn familie heel veel sterkte met het v…
Arnoud (Winterslaap): Gecondoleerd met het overlijden van onze prachtige Menno. Ik ben er erg geschokken van dit bericht. I…
Esther (Winterslaap): Beste familie van Menno, gecondoleerd.. En heel veel sterkte.
els (Winterslaap): Een winterslaap lijkt mij een geweldige uitvinding. Alles even op een laag pitje en dan in de lente e…

Zoek!

Dinges


XML: RSS Feed
XML: Atom Feed