Voorpagina

Het begin

Stemacteur

Stemacteur, voice-over

Cabaretier

Mooie tijden

Kijk en luister:


RTV Boslucht

Schrijf in voor de nieuwsbrief!

Buienradar.nl

De Razende Bol

« Aan de tafel van Pauw… | Home | Schommelen en fietsen… »

Geheugen

Vrijdag 16 Maart 2012 at 3:34 pm.

Of ik op deze plaats al eerder melding maakte van mijn slechter wordende geheugen kan ik me niet herinneren. Wel weet ik nog dat ik vroeger nooit iets vergat. Niet alleen beschikte ik over een arendsblik, waaraan geen detail ontsnapte, ik onthield ook nog eens alles wat ik zag, las of hoorde. Dat is al vele jaren niet meer het geval. Toen ik meedeed aan Cameretten (2003) moest ik van mijn begeleider alles uit het hoofd doen en mocht ik geen map meer op de piano hebben. Dat heb ik twee keer geprobeerd en beide keren raakte ik verstrikt in mijn eigen liedjes. Sindsdien staat de map op de vleugel, hetgeen voor iedereen prettiger is, want aan gestuntel heeft niemand iets.

Gisteren deed ik mee aan een opname voor Humor TV en ik had anderhalve minuut tekst, verdeeld over vijf blokjes. Een beetje acteur leert dat in vijf minuten uit zijn hoofd. Ik heb het voorgelezen, half spiekend uit het hoofd opgezegd, en op CD gezet, zodat ik het in de auto naar Amsterdam 100 keer kon beluisteren en inprenten. Toch was ik erg blij dat de productie een laptop had voorzien van een autocue programma, anders hadden de opnames zeker twee keer zo lang geduurd.

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Dit is om te voorkomen dat spamrobots het al te gemakkelijk hebben.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
 

Over

Dit weblog wordt aangedreven door PivotX en gehost door Pivothosting.

Links

Tagwolk

Categorieën

Archieven

Laatste Reacties

els (Ouderwets): …en tegen z’n telefoon praat Jouke so wie so. Die kan ie álles vragen: “Hello Google”….en dan zijn vr…
els (Ouderwets): Mijn blinde kloris is ook altijd geïnteresseerd in spraakprogramma’s. Niet, dat hij een trilogie in g…
els (Trio Les Copains): Dat klinkt lekker relaxed. Ik hoor wel wanneer de cd uitkomt…..
els (Reisje naar de Ri…): Je weet dat er méér els-en bestaan, hè? Ik moet er namelijk niet aan denken om een Rijnreis te moeten…
els (Strandrolstoel): Geinig ding, zeg! Je moet je er even op kleden, maar als pausmobiel zou hij ook zeker voldoen. En je…
jan b (Hotel Lindeboom): Toen wij, vele jaren geleden, eveneens Texel bezochten, werden wij verwelkomd door een geforceerd jov…

Zoek!

Dinges


XML: RSS Feed
XML: Atom Feed